Welke openingsfactor kies je voor je zonweringsdoeken?

Sunconfex
March 15, 2023

Met innovatieve technologieën als Zip Technology, Visitex, ClickOn2 en ZipFix maken we onze ambitie waar om de strakste screens op de markt te maken. Wie investeert in een kwaliteitsoplossing stelt die strakheid op prijs. Toch spelen er ook nog andere factoren mee bij de keuze van zonneschermen, zoals de openingsfactor van een doek – of het licht dat een scherm doorlaat.

Waarom speelt de openingsfactor een rol? Als zon recht op een screen schijnt, kan ze makkelijk door het doek dringen. Zo worden vaak doeken met een verschillende openingsfactor gecombineerd afhankelijk van de ligging van je ramen.

De openingsfactor van Sunconfex-screendoeken varieert van 1 tot 10%, wat betekent dat er 1 tot 10% van het daglicht en de zonnewarmte doorheen gaat. Wanneer kies je voor welke openingsfactor?

Zonweringsdoeken met openingsfactor 1%

Dit type zonweringsdoeken is populair om reflecties van licht in beeldschermen te vermijden en wordt vaak toegepast in een woonkamer (televisie) of thuiskantoor (computer). De ideale zonweringsoplossing voor wie (af en toe) thuis werkt. Je verbetert ook de schermkwaliteit om ten volle te genieten van je lievelingsserie of film. Zónder weerspiegelingen.


Zonweringsdoeken met openingsfactor 5%

Zonneschermen met openingsfactor 5% worden meestal aan de zuidgevel van een woning of gebouw geplaatst. Daar staat de zon het hoogst – en schijnt ze het felst. Schermen met openingsfactor 5% bieden het beste van twee werelden: voldoende daglicht en tegelijk voldoende bescherming tegen de hitte.


Zonweringsdoeken met openingsfactor 10%

Vandaag zijn interieurs steeds lichter, luchtiger en witter. Om die open sfeer in huis optimaal te bewaren, zijn er ook zonweringsdoeken met openingsfactor 10%. Zo laat je wel het daglicht binnen maar weer je nog steeds de grootste hitte van de zon. Met een hogere openingsfactor behoud je bovendien contact met de buitenwereld en het zicht op de tuin.

Licht in huis is altijd aangenaam. Dus wil je geen zonweringsoplossing die de binnenruimte te veel verduistert. Is er eerder een warmteprobleem dan een lichtprobleem, dan zijn doeken met openingsfactor 10% een goede keuze – zeker voor de ramen op het zuiden waar de zon hoog staat.


Wil je meer te weten komen over Sunconfex?

Neem contact met ons op en wij helpen jou verder.

Contacteer ons