Sunshadow Aluscreen

Solaye Fabrics
February 6, 2024

Sunshadow Aluscreen: de koning van de warmtewering

Gloednieuw in het gamma van Solaye Fabrics: de Sunshadow 3000RR Aluscreen 2%. “Een binnenscreendoek met ongeëvenaarde prestaties in warmtewering”, zegt Stephan Martens van Solaye.

Alubedampte kant houdt warmte buiten

Bijzonder aan het doek en aan z’n ‘broer’, de 3000 CA Aluscreen 3%, is de alubedampte rugzijde. Stephan: “Het basisdoek komt uit Zuid-Korea, wij werken de rugzijde af in Europa. Die kant wordt naar de zon gericht en heeft een hoge reflectiewaarde: 80% bij RR ALU en 70% bij CA ALU. Geen enkel ander doek kan er qua warmtewering aan tippen. Een troef voor elk BEN-project (bijna energieneutraal). In aankoop is het doek duurder dan het standaardgamma, maar het betaalt zichzelf terug, onder meer dankzij lagere aircokosten.”

Van wit over beige tot zwart

Bij de Aluscreens heb je de keuze tussen een openingsfactor van 2 en 3%, waarbij die laatste wat meer doorkijk naar buiten geeft en een iets hogere lichtinval naar binnen. De doeken zijn beschikbaar in 7 kleuren. Van wit over beige en grijs tot zwart.

Combineer met de Chameleon

In gebouwen wordt vaak gekozen voor een combinatie van de Aluscreens met de Chameleon 3500, legt Stephan Martens uit. “De Chameleon combineert de warmtewering van een wit doek met het lichtcomfort en de doorkijk van een donker. Uitstekend geschikt voor kantoren en andere plaatsen met beeldschermen waar lichtinval goed geregeld moet kunnen worden. Voor ruimtes waar warmtewering essentieel is – denk aan badkamers, slaapkamers, keukens en vergaderzalen – gaat men dan voor een performant Sunshadow ALU binnenscreendoek.”

Ontdek het volledige assortiment hoogwaardige screendoeken van Alkenz, die Solaye Fabrics exclusief verdeelt in Europa.

Wil je meer te weten komen over Sunconfex?

Neem contact met ons op en wij helpen jou verder.

Contacteer ons