Sunshadow 3000N I the movie

Solaye Fabrics
November 16, 2023

Sunshadow 3000N: de standaard in stijl en functionaliteit

De Sunshadow 3000N-reeks vormt ons basisgamma hoogwaardige binnenscreendoeken. Verkrijgbaar in 15 kleurtinten en 5 ‘openheidsfactoren’.

Hier zie je de screens met openheidsfactoren 10, 5 en 2%.

Altijd een geschikte Sunshadow

Waarom die openheidsfactor of OF ertoe doet? “Het is een percentage dat aangeeft hoe dicht de stof is geweven”, zegt Stephan Martens van Solaye Fabrics. “Hoe lager de OF, hoe minder licht het doek binnenlaat en hoe minder doorkijk je naar buiten hebt. Het 3000N-assortiment van Sunshadow is verkrijgbaar met openheidsfactor 1, 2, 3, 5 en 10%.”

Privacy? Ga voor 1% OF

Goed, heel wat openheidsfactoren dus, maar wat betekent dat nu in de praktijk? Dat tonen de video’s. Je ziet telkens hetzelfde doek, in de kleur dim grey. Enkel de OF verschilt. “Kies je voor 2%, dan heb je amper doorkijk”, zegt Stephan. “En 1% geeft in de praktijk zelfs helemaal geen doorkijk meer. Ook als het buiten donker is, garandeert je dat de nodige privacy.”

10% OF: licht en transparantie

Een doek met een openheidsfactor van 10% is stukken transparanter en laat volop natuurlijk licht binnen. Uitstekend geschikt voor een noordgerichte gevel.

Van alles wat: 5% OF

Een compromis tussen beide, dat is een screendoek met een OF van 5%. Met zowel doorkijk als een mate van privacy, en tegelijk goede zonwering. De beste keuze voor een zuidgerichte gevel. Een doek van 3% biedt iets minder doorkijk.

En dit zijn de screens met openheidsfactoren 1, 2 en 5%.

Zwart, wit en alles daartussen

En laten we de kleur niet vergeten. Stephan: “Een wit doek weert warmte het best, maar overdag kun je er bijna niet door kijken. Een donkerder doek heeft de omgekeerde eigenschappen. Behalve wit en zwart bieden we ook tal van tinten daartussen aan: linnen, zandkleur, grijs …”

“Bij ons in België en in Noord-Europa kiezen klanten eerder voor parelgrijs, in Zuid-Europa gaat men vaker voor beige. Een kwestie van traditie en smaak. Al worden wit en zwart toch nog altijd het meest verkocht.”

Ontdek het volledige assortiment hoogwaardige screendoeken van Alkenz, die Solaye Fabrics exclusief verdeelt in Europa.

Wil je meer te weten komen over Sunconfex?

Neem contact met ons op en wij helpen jou verder.

Contacteer ons