Optimaliseren voor meer efficiëntie en minder verspilling

Sunconfex
March 15, 2023

Eind 2018 werd de werkvloer in onze productiehal in Ieper helemaal overhoopgehaald. Chaos, voor even dan toch. Werktafels en machines kregen allemaal een nieuwe plek. Waarom?


Niet omdat we zomaar zin hadden om de hal opnieuw in te richten, neen. Wel om ons productieproces te optimaliseren en naar een logischere workflow te evolueren. Het doel? Meer efficiëntie en minder verspilling. Wat weer resulteert in een vlottere service en hoger rendement.


De ideale productiehal voor het verwerken van zonweringstextiel


Na een grondige analyse van het productieproces, en met de waardevolle input van de medewerkers, bouwden we de ideale productiehal. Voortaan volgen we een meer doordachte flow: van textieldoeken op rol naar snijtafel, naar confectie, kwaliteitscontrole en uiteindelijk verpakking. Volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd ook – de garantie voor kwaliteit en precisie.


Voor de nieuwe workflow maken we gebruik van de 5S-methode: scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren en standhouden. Dat gaat gepaard met duidelijke afspraken tijdens de overdracht van werk tussen collega’s.


“Dankzij lean manufacturing vervaardigen we onze screens efficiënter dan ooit”, weet oprichter Ludwig Kestelyn. “De resultaten zijn niet alleen voelbaar in cijfers – een rendementsverhoging van 15% kan al tellen – ook de werkvreugde op de vloer was nog nooit zo groot.”


Lean manufacturing straks ook in
het nieuwe gebouw in Leipheim

Onze productieafdeling in Duitsland verhuist van Jettingen-Sheppach naar Leipheim. Het uitgelezen moment om ook daar de ideale werkplek voor het verwerken van zonweringstextiel te creëren.


Bovendien lichten we hier al een tipje van het zonweringsdoek op over de plannen voor 2024, want door het digitaliseren van alle processen, zal elk doek op elk moment getraceerd kunnen worden, van textiel op rol tot afgewerkt product. Wordt vervolgd.

Wil je meer te weten komen over Sunconfex?

Neem contact met ons op en wij helpen jou verder.

Contacteer ons