Iets nieuws onder de zon – een ‘shining’ identiteit voor Sunconfex Group

Sunconfex
January 17, 2023

Met Sunconfex Group blinken we uit in de confectie en distributie van hoogwaardig textiel om de zon te weren en schaduw te creëren. Dat willen we ook uitstralen!


Sinds 2005 hebben we een hele evolutie doorgemaakt. In al die tijd zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met naam en faam in heel Europa. Om ons in de toekomst nog uitgesprokener te positioneren als moderne, innovatieve speler in de zonweringsindustrie drong een rebranding zich op.


Voor een opfrisbeurt van ons merk en het scherpstellen van ons verhaal, zijn we in zee gegaan met Liquid, een strategische en creatieve branding agency uit Brugge. “Die externe kijk op ons product, bedrijf en communicatie, dat maakte de oefening extra boeiend”, weet Emelien Kestelyn, marketingmanager en dochter van oprichter Ludwig Kestelyn.


We’re the thin line between sun and shade
that makes all the difference


De dunne lijn tussen zon en schaduw, daar maken wij het verschil. Op vlak van product bieden we de beste kwaliteit onder de zon. Met perfecte afwerking op maat en innovatieve technologieën garanderen we de strakste screens op de markt. Die innovatie in confectie willen we in de toekomst nog meer uitspelen.


Naast een topproduct, bieden we ook op vlak van service een absolute meerwaarde, met flexibele productieprocessen en snelle leveringen. Klanten staan op één. We gaan altijd voor 100% tevredenheid – niets minder – samen met betrokken medewerkers die dat elke dag weer waarmaken!


‘Shining in shades’ zegt zo niet alleen iets over de kwaliteit waar we voor staan met Sunconfex Group, het idee reflecteert ook de motivatie van alle medewerkers en is bovendien een belofte aan fabrikanten van zonwering. Zonneklaar.


Nieuw logo, duidelijke merkarchitectuur
en opgefriste visuele identiteit

Sunconfex Group zit nu in een nieuw jasje. Een eigentijds logo, duidelijke merkarchitectuur en heldere story, het zorgt allemaal voor een nieuw elan – binnen ons familiebedrijf en straks ook in de Europese zonweringssector.


De twee pijlers – Sunconfex voor confectie op maat en Solaye Fabrics voor zonweringsdoeken op rol – komen nu samen onder Sunconfex Group. Ook op de website, met een nieuwe visuele stijl. Het nieuwe logo is gecreëerd met oog op de toekomst, terwijl het knipoogt naar het verleden. Strakker nu, maar nog altijd herkenbaar.


“Liquid is erin geslaagd om onze eigen identiteit en waarden meer in de picture te zetten. Alles wat al leefde intern, maar te weinig voelbaar was extern. Zoals trots zijn op je product, je bedrijf en team”, vult Emelien Kestelyn nog aan.


De nieuwe stijl van Sunconfex Group met beide merken wordt geleidelijk aan uitgerold in alle communicatie. Iets om naar uit te kijken …

Wil je meer te weten komen over Sunconfex?

Neem contact met ons op en wij helpen jou verder.

Contacteer ons