Chameleon 3500

Solaye Fabrics
January 16, 2024

Warmtewering of lichtcontrole? Je hoeft niet meer te kiezen

Er is een screendoek voor elke toepassing en elke ruimte, zegt Stephan Martens van Solaye Fabrics. “Soms is lichtcontrole essentieel, in andere gevallen privacy, warmtewering of doorkijk. Bij de nieuwste generatiedoeken hoef je zelfs niet meer te kiezen. Zo combineert de Chameleon de beste eigenschappen van verschillende screens.”

Lagere openheid, strakker weefsel

In de zonwering gaat het vaak over de ‘openness factor’ of OF, een percentage tussen 1 en 10. “De openheidsfactor geeft aan hoe strak de garens zijn geweven”, legt Stephan uit. “Een screen met een lagere openheidsfactor heeft dus een strakker weefsel en laat minder licht binnen. En eventuele nieuwsgierige blikken.” (lacht)

Drie screens met OF 3% onder de loep

De OF speelt dus een belangrijke rol, maar is niet het enige dat de prestaties van een doek bepaalt. Stephan: “Het materiaal en de kleur zijn minstens zo belangrijk. Om dat te illustreren vergelijken we drie binnenscreendoeken met dezelfde openness factor van 3%: de Sunshadow 3000 charcoal, Sunshadow 3000 white en Chameleon 3500 white.”

Sunshadow 3000 charcoal: geen zon in je scherm

Dit donker doek is een echte blikvanger voor je interieur. Geen wonder dat-ie zo vaak wordt gekozen. “Door z’n uitstekende lichtcontrole is de screen bijzonder geschikt voor (thuis)kantoren en vergaderzalen”, zegt Stephan. “Geen storend zonlicht meer in je scherm. Op het vlak van warmtewering kan de Charcoal dan weer niet tippen aan een lichtgekleurd doek.”

Sunshadow 3000 white: hou de warmte buiten

En zo’n topper in warmtewering is de Sunshadow 3000 white. “Hiermee krijg je volop daglicht binnen, ideaal voor badkamer en keuken”, aldus Stephan. “Ook in medische praktijkruimtes wordt de Sunshadow White vaak geplaatst.”

Chameleon 3500 white: het beste van twee werelden

Wil je niet kiezen tussen lichtcontrole en warmtewering, dan is de kameleon onder de screens iets voor jou. “Onze Chameleon combineert de warmtewering van een wit doek met het lichtcomfort en de doorkijk van een donker”, legt Stephan uit. “Het doek verandert van kleur volgens de lichtintensiteit. Da’s uniek.” De kameleon doet z’n kunstje vooral in kantoren, zorginstellingen en andere gebouwen met veel glas. “Het doek is verkrijgbaar met een openheidsfactor van 3 en 1%, in drie elegante kleuren: wit, beige en parelgrijs.”

Ontdek het volledige assortiment hoogwaardige screendoeken van Alkenz, die Solaye Fabrics exclusief verdeelt in Europa.

Wil je meer te weten komen over Sunconfex?

Neem contact met ons op en wij helpen jou verder.

Contacteer ons